Misschien houd jij er ook van om tijdens elk seizoen wandelingen te maken om mooie takken te spotten. Dit kan je inspireren om thuis een mooi arrangement te maken. Of het nu lente of herfst is, elk seizoen heeft wel iets moois. De lente is een goed moment om op zoek te gaan naar verschillende soorten bomen met bloesems. Als je houdt van decoreren met natuurlijke elementen, dan vind je in deze blog houten tak decoratie-ideeën.

 

Benodigdheden voor houten tak decoratie ideeën

Wanneer je het geluk hebt dat je bomen in je tuin of erf hebt dan kun je zelf snoeien. Je hebt hiervoor nodig:

  • Handschoenen: zorg ervoor dat je ze draagt bij het hanteren van planten die je buiten aantreft.
  • Tondeuse: Neem een scherpe tondeuse mee om takken te knippen die je kunt vinden. Of het nu op de grond of in een boom is.
  • Insecten spray: Als het tijdens de zomermaanden is, zijn insecten behoorlijk actief. Spray je hand, benen en armen om te beschermen tegen beten.
  • Lange broek: Zorg ervoor dat je een lange broek draagt als je het bos in gaat om takken te zoeken. Teken komen vrij vaak voor in het bos.
  • Vazen: Vazen met een wijdere mond zijn geweldig voor een bos takken met bloemen. Als je van vazen in potten houdt, deze hebben kleinere monden. Ze bieden plaats aan een of twee takken voor een minimale uitstraling.

 

Snoei alleen bomen op bepaalde tijden

Als het om snoeien gaat, is timing alles. Afhankelijk van de staat en de soort van de boom zijn er bepaalde momenten dat er gesnoeid kan worden. Sommige soorten, zoals esdoorn, berk en walnoot, moeten in juli of augustus worden gesnoeid. Andere soorten, zoals kastanje, beuk en es, kun je beter in de late herfst- en wintermaanden snoeien.

Je moet ook rekening houden met de staat van de boom. Als de plant onlangs een traumatische gebeurtenis heeft meegemaakt, zoals een insectenplaag of een schimmelinfectie, mag deze niet worden gesnoeid. Wacht tot hij hersteld is van de stress. Als je het te snel trimt, kun je het nog verder beschadigen.

 

Gebruik de juiste snoeitechnieken

Er zijn juiste en onjuiste manieren om bomen te snoeien. Het niet gebruiken van de juiste technieken kan de gezondheid van jouw boom schaden. Snoei over het algemeen niet te dicht bij de stam. Deze sneden zijn te groot en kunnen de afsluiting van de wond vertragen.

Snoei ook niet te ver van het oppervlak van de stam af. Dit laat een lelijke stomp achter die kan leiden tot een insectenplaag. Maak de snede net buiten de kraag van de tak. De kraag is het dikke gebied waar de tak en stam elkaar kruisen. Door een snee net buiten de hals te maken, kan de wond sneller dichten.

 

Judasboom takken

De eerste keer dat je een Judasboom ziet zal je altijd onthouden. Dit komt door de levendige kleuren van roodachtig paars, ze zijn gewoon onvergetelijk. Ze bloeien in het vroege voorjaar. De kans is niet groot dat je er een in de tuin hebt staan. Als je de kans krijgt om aan Judasboom takken te komen, doe ze dan in een witte vaas. Dit zorgt voor een geweldig arrangement.

 

Natuurlijke takken

Een van de gemakkelijkste ideeën om met takken te decoreren zijn gewone takken die je op de grond vindt. Je kunt ze ook verzamelen in de wintermaanden als alle bladeren eraf zijn. Zorg ervoor dat je de takken schoonmaakt met insectenspray.

 

Wilde Kersenbloesem takken

In ons land staan veel mooie bomen die bloeien in de lente. Zo zijn er veel verschillende soorten kersenbloesems. Koop deze takken om het mooiste arrangement te creëren, vooral in felgekleurde vazen.

 

Katoen takken

Deze schoonheden zijn geweldig voor ieder arrangement. Katoentakken in combinatie met meer effen takken is populair. Als je van dit idee houdt en geen katoentakken kunt vinden, kun je altijd nepkatoentakken gebruiken.

 

Olijf takken

De olijftakken zijn waarschijnlijk de meest feestelijke takken om mee te decoreren. Het kan zijn dat je er een thuis hebt staan. Zo niet, dan koop je een paar takken bij de bloemenwinkel. Ook een paar namaaktakken staan geweldig.

 

Dennenappel takken

Dennenappel takken kom je in ons land overal tegen. Je vindt vaak afgebroken exemplaren in de vrije natuur. Als je er een paar vindt met de dennenappels er nog aan, laat ze dan niet liggen. Ze zijn vaak te vinden in de late herfst wanneer de meeste bladeren zijn gevallen. Voeg wat kleine lampjes toe om een geweldige sfeer te creëren.

 

Rode esdoorn takken

De rode esdoorn heeft een van de mooiste kleuren voor bladeren. De bladeren verkleuren in de herfst naar een bijzondere rode kleur. Je zult het geweldig vinden hoe ze er in een vaas op je eettafel uitzien.

 

Eucalyptus takken

Als je van een eenvoudig arrangement houdt, kun je het krijgen met de eucalyptustakken. Voeg ze toe aan een glazen vaas en het geeft elke ruimte een leuk tintje en brengt een heerlijke geur.

 

Beschilderde takken

Voor een eenvoudige en snelle doe-het-zelver. Verzamel wat takken die je op de grond vindt en spuit ze wit. Het is perfect om elk tafelblad een natuurlijk gevoel te geven.

 

Lees ook eens:


Image by Freepik