Of je nu je eigen schilderset op canvas maakt of op zoek bent naar een kant-en-klare online. Je moet weten wat een goede kit is. Het hebben van de juiste materialen en gereedschappen is cruciaal als je snel aan de slag wilt. Zodat je je kunt concentreren op het maken van je meesterwerk met het schilderen op nummer.

Dus, hoe ziet een complete schilderset op canvas eruit? Welnu, het zou de volgende items moeten bevatten:

  • Canvas
  • Verf
  • Verf kwasten
  • Kader

Er zijn ook een paar huishoudelijke artikelen die je nodig hebt om je kunstproject te voltooien:

  • Oppervlak om te schilderen
  • Water of terpentine
  • Papieren handdoeken of stoffen doekjes

Laten we ze nu wat gedetailleerder bekijken.

 

Schilderen op nummer: canvas

Het oppervlak waarop je schildert, is natuurlijk een van de belangrijkste onderdelen van elke schilderset. En in een canvas schilderij kit zit natuurlijk een canvas. Maar dit kan in verschillende vormen voorkomen.

Ten eerste is er het witte canvas dat je je waarschijnlijk voorstelt. Deze is al over een houten lijst gespannen en als je klaar bent met schilderen kun je het zo ophangen. Het hout dat het canvas ondersteunt, kan er als frame voor dienen.

Dan is er canvas dat nog niet is opgespannen. Het lijkt op papier, maar is eigenlijk een stuk dikker, vaak gemaakt van katoen of linnen. Het kan op rollen of in vellen worden gekocht. Canvas is een geweldig materiaal om op te schilderen, vooral als je verf op acryl- of oliebasis gebruikt. Omdat beide verven moeiteloos over het materiaal glijden en niet snel vervagen.

 

Verf

Als het gaat om een schilderset voor canvas, zijn er twee soorten verf: acryl of olie. Acrylverf is supergemakkelijk te gebruiken en is zeer geschikt voor beginners of informele schilders. Olieverf kan moeilijker te beheersen zijn omdat het meestal moeten worden gemengd en het langer duurt om te drogen. Als je op zoek bent naar een canvas schilderij op nummer kit, dan is acrylverf zeer geschikt. Het sneldrogende karakter betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het uitvegen van je meesterwerk.

 

Verf kwasten

Met de beste penselen kun je een breed scala aan ontwerpen maken – niemand wil steeds hetzelfde schilderen, toch? Het is dus belangrijk dat je schilderset meer dan één penseel bevat. Anders kun je geen verschillende vormen en maten in je schilderij maken.

Probeer verschillende penselen te hebben, zodat je verschillende effecten kunt bereiken. Maar ook om ervoor te zorgen dat je niet te veel buiten de lijntjes schildert. Een goede schilderset op canvas heeft de volgende penselen:

  • Grote, platte borstel waarmee je grotere ruimtes sneller kunt vullen.
  • Medium, afgerond penseel dat geweldig is voor gebogen vormen en vloeiender schilderen. Dit is ook een zeer veelzijdig gevormde borstel, geweldig voor gebruik op verschillende projecten.
  • Klein, smal penseel waarmee je veel details kunt creëren en ook die kleine vormen kunt schilderen. Je kunt dit penseel gebruiken om delen van jouw ontwerp te schetsen om meer definitie te creëren.

 

Kader

Als je je creaties wilt laten zien nadat je ze hebt geverfd, dan moet je een lijst in je schilderset hebben. Het maakt niet uit of je een schilderset op canvas maakt voor volwassenen of kinderen . We verdienen het allemaal om trots te zijn op ons werk. Zorg ervoor dat je lijst op je canvas past, zodat je het ergens kunt uitstallen.

 

Schilderen oppervlak

Als je eenmaal alle juiste tools hebt om te beginnen met schilderen, heb je de juiste plek nodig. Het is belangrijk om een groot, vlak oppervlak te hebben om je schilderij af te maken. Dit is meestal het beste in de vorm van een tafel of werkblad – waar je canvas ook op past.

 

Water of terpentine

Om twee belangrijke redenen een essentieel hulpmiddel om bij je te hebben terwijl je aan het schilderen bent. Ten eerste water kan helpen om je acrylverf te verdunnen, bij olieverf gebruik je dan terpentine of een andere verdunner.

Ten tweede, als je met dezelfde kwast maar met een andere kleur wilt schilderen, moet je eerst je kwast schoonmaken. En acrylverf lost gemakkelijk op in water – een paar wervelingen en je bent klaar om te gaan. Bij olieverf gebruik je terpentine en een doek om je kwasten schoon te maken.

 

Papieren handdoeken of stoffen doek

Nadat je je penseel met water hebt gereinigd, zorg je ervoor dat je wat keukenpapier hebt. Dit om overtollig water van je penseel te verwijderen. Bij olieverf gebruik je een stoffen doek. Als je kwasten niet schoon en droog zijn, dan is de verf moeilijk te controleren.

 

Aan de slag met je schilderset op canvas

Als je een echte beginner bent als het op schilderen aankomt, is schilderen op nummer een uitkomst. Het is een fantastische manier om het schilderen onder de knie te krijgen. Het is ook een feilloze manier om te profiteren van de kalmerende en stressverlichtende effecten van schilderen.

Lees ook eens:

 

 

Image by drobotdean on Freepik